torsdag 9 december 2010

NÄTVERKSBREV Nr. 39. 2010.

NÄTVERKSBREV Nr. 39.
Fr. gma action – resursbanken.

Hej!
Mitt i ett köldslaget Sverige och Europa hettar det till i form av Wikileaks material om otaliga hemligstämplade dokument som nu läggs ut, tillgängligt på nätet, men också för andra, i synnerhet för tidningsredaktioner och journalister, som kan sortera det digra - cirka 250.000 sidor – materialet som tillhandahållits.
(Wiki kommer från hawaiianska ”snabb”, har jag fått lära mig. Wikiwiki är den hawaiianska snabbussen, det blev wikiwiki-webb hos en programererare, där texten utmärks av det transparanta det vill säga: man ser näthistoriken, dvs vilka skeenden som passerat. )
Säga vd man vill om detta, positivt eller negativt, men det mesta talar för att detta bara är början på en global process som handlar om att vad som tidigare ansågs olämpligt för ”gemene man/kvinna” att ta del av i allt högre grad blir möjligt att ta del av, d.v.s. en slags spegling av vad som i motsvarande grad skett inom esoteriken, den dolda, hemliga, kunskapen.
I andra sammanhang har det beskrivits som att den dolda kunskapen ”släpptes fri” (i alla fall i väst) i samband med teosofins bildande1875 i New York. Medan besläktad kunskap tidigare hade traderats och omformats, förenklats eller förmedlats via bilder,symboler, metaforer, och berättelser om ”gudar på äventyr”, som vi känner igen från de allra flesta kulturer, Japan, Indien, mellanöstern och Grekland samt förstås Norden, där ju ”sagorna” om gudarnas, asens, bedrifter via myter kan åskådliggöras än idag.
Exempelvis känner vi till den färgstarka bilden av guden Tor, som när han - buren i vagn av sina bockar - slår med hammaren frammanar åskan. Gestaltningar av naturfenomen i berättelsens form hjälpte sannolikt människor att ta till sig, på ett visst plan, de händelser som föreföll skrämmande, oroväckande, hotfulla.
Den intellektuella gripbarheten var inte bara långt borta, den var uppenbarligen för ”gemene man och kvinna”, inte intressant. Gudavärlden blev däremot gripbar, den tydliggjorde de skeenden som man lade märke till i omgivningen, i naturen. Säkert var det också naturligt att tolka det som att ”någon” ju dundrade däruppe på himlen, inte bara som vi i modern tid tolkar det, som en elektrisk urladdningsprocess. Har man gudar gäller det att ”hålla sig väl med dem” och inte få dem till fiender. Därför handlade också tolkningen om det relationella; vad som ”fick” göras och vad som var förbjudet eller vad man borde göra – alltså början till en moral, ett moralsystem.
Vi skall inte fördjupa oss mer i just detta, och ej heller är avsikten att säga att teosofin har ”hela sanningen”; personligen ser jag det mer som att sanningen lyser igenom en mängd olika personligheter, grupper, traditioner, texter och omständigheter över hela världen. Ingen har ”patent” på sanningen!
Framförallt avslöjas sanningen inom oss själva för oss själva, och det är den största och viktigaste resan för envar.
Men åter till nyheten om Wikileaks: En annan aspekt av offentliggörandet (som fortgår) är att vad som sker också är ett avslöjande av vår ”offentliga lögnkultur”, där det ansetts helt okej att säga en sak till en person och sedan ljuga om antingen vad som sagts eller baktala personen inför tredje part, en person som man kanske tidigare intyg sin vänskap och respekt för, och som man kanske tidigare bemött med ett uppenbarligen falskt leende och en lika falsk handskakning eller kram.
BRAD BLANTON sker tidigare en bok tillsammans med Neale Donald Walsch, RADICAL HONESTY, där han tar upp det destruktiva med att ljuga.
http://radicalhonesty.com/faq.php
Ur FAQ:en klipper vi:
Fråga: Du begär att dina terapipatienter skall gå ut och saga sanningen om saker och ting I sitt förflutna till färäldrar, syskon eller partners. Varför?
Blanton: ”Vad jag upptäckte under 25 års arbete med människor som psykoterapeut i Washington DC är att den primära källan till deras misär är ljugandet. När jag coachade dem att rensa upp sitt sätt att vara och berätta sanningen hade de en tuff tid när de gjorde det, men på andra sidan av den tuffa tiden blev det inte längre deprimerade, det hade inte länge någon ångest – de var lyckligare. De ordnade så att deras relationer fungerade eller ett nytt jobb med högra status. De fick förbättrade äktenskapsrelation eller en bättre relation till sin familj. Vad som faktiskt inträffar när du öppnar upp dig och delar med dig av din sanning är att det befriar dig från sinnets eget fängelse, vilket är källan till all mänsklig stress hursomhelst. Det är också helt enkelt mer effektivt att inte jobba så hårt för att ständigt hålla masken.”
Blanton konstaterar också att så gott som alla människor ljuger då och då, men pekar alltså ut sanningssägande som ”vägen ut” eller ”vägen hem” om man säger så. Det är intressant, eller hur? Återigen är ej tanken att mena att Blantons metod är rätt för alla människor – men för vissa.
Enligt den andliga tradition som jag kommer ur kan det hela betraktas på två grundläggande sätt:
a. Den offentliga lögnen och den individuella lögnen ses som ett naturligt stadium som är omöjlig att undvika, då den är kopplad till vår självbevarelsedrift, d.v.s. vår rädsla att inte gå under. Vi ”ljuger oss till räddning”, som vi tror det, i de första stadierna av andlig mognad. Och vad gäller de offentliga lögnerna är det exakt samma principer som förstås är verksamma; kollektivt har nationer ljugit för att i möjligaste mån ”rädda sitt skinn”, eller ”rädda sitt ansikte”, dvs ”rädda sitt anseende” – allt detta kopplat till självbevarelsedriften.
b. De karmiska effekterna (orsak-verkan-sambanden) blir allt tydligare, d.v.s. vi upplever konsekvenserna av vårt ljugande när andra människor ljuger om oss, och vi mår illa av det. I första utvecklingsaspekterna vill vi helst ”ge igen med samma mynt” och strida eller kriga mot dem som förtalat oss. Till sist föds emellertid dels en medkänsla, som stoppar upp kriget – vi känner då den andra personens eller personernas smärta - dels en ökad intellektuell-intuitiv kapacitet, där vi lägger märke till att det finns aspekter vi inte tänkt på, eftersom vi förskjutit allt som inte passat in i det krigsscenario som vår självbevarelsedrift ”velat” att vi skall följa. Nu blir det istället ifrågasatt. Kanske vi då kommer fram till att ”kriget är över”, och vi väljer då FRIVILLIGT att låta motparten ”vinna” eller struntar helt enkelt i ”vem som vinner”. Istället finner vi en inre styrka, och då den är rotfästad i vår intuitiva kapacitet, kommer vi att få en ledning som är vida överlägsen det föregående orienteringsinstrumentet självbevarelsedriften, som är kopplad till mitt ego.
c. Genom vår intuition börjar vi istället få ledning direkt från den Högre Aspekten av oss, vårt Själv eller Högre Jag, och då detta är en gradvis utveckling, kommer vi först att tveka vilken väg vi skall välja – egots eller Självets – men ju fler gånger vi erfar den destruktiva och självdestruktiva konsekvenserna av egots val, och de konstruktiva och för alla parter välgörande konsekvenserna av Självets val, kommer vi att välja det senare.
Så om vi söker oss tillbaka till ingångstemat betyder det i förlängningen att ”allt som varit dolt skall bli uppenbarat”, även våra kollektiva lögner, våra dubbelspel, vårt lismande, insmickrande men gentemot nästan falska uttryck och åtbörder.
Framtiden pekar mot en samhällsmässig polarisering (något som reaktionerna i samband med Wikidokumentens offentliggörande tydligt visar) dels en strävan efter slutenhet, bottnande i rädsla, dels en strävan efter öppenhet, bottnande i tillit.
Det kan också beskrivas på ett annat sätt: slutenheten tillhör en ”döende världskultur”, medan öppenheten representerar ”en nymorgnande världskultur”.
Detta innebär dock inte att det kommer att gå lätt med denna transformation; tvärtom är det en jobbig tid för envar, som måste anpassa sig till de nya förutsättningarna: politiska ledare kan inte göra som de gjort förut, de traditionella makthavarna inom näringslivet kan inte heller ”mörka” och spela dubbelt, utan i allt högre grad blir det transparens, genomskinlighet, som blir ett faktum, ja, inte bara kollektivt, utan för varje människa, i det längre perspektivet.
I den gamla boken står det, rakt på sak ”Sådant skall ert tal vara, att ett ja är ett ja och ett nej är ett nej”.
- Egentligen är det ju en enkel moral – men svår att praktisera, eller hur?
Nu är det dock sådana tider, att praktiserandet kommer oftare än någonsin förr i mänsklighetens historia. Vi människor behöver INTE berätta om precis ALLA våra känslor och tankar för ALLA som kommer i vår väg.
Vi kan fortfarande välja VEM vi vill prata med, och VAD vi vill säga till honom, henne, dem, och HUR vi vill säga det vi vill säga.
Det handlar förstås inte om att bli en ”sanningsautomat”, utan som alltid, om att utvecklas till en mer balanserad, harmonisk människa, där det som väljs ut för att kommunicera till den person som just där och då kommer i vår väg alltid är en relevant avspegling av vad som rör sig i sinnet, och att i det uttrycka vår egen ”subjektiva sanning i nuet” – helst då förmedlat med skärpt omdömesförmåga, med optimalt tillgänglig medkänsla och förstås med ett i möjligaste mån intellektuellt-emotionelllt-intuitivt hänsynstagande visavi mötespartnern och i förlängningen Helheten.
– Ja, detta synes bli vägen framåt…
++
Föreställer sig hursomhelst
gunnar martin aronsson
Som alltid: TACK till deltagarna, nu i THE POWER – Malmö! Och så roligt att vi synes igen i februari, i samband med kursen ”Jack Canfields 64 steg till framgång”. Tack till Lisbeth, tack till Lillemor, tack till Björn, och tack till Annette för skjutsen!
Vi passar på att lägga in samma kurs i STOCKHOLM 18-19 december och i VÄSTERÅS 15-16 januari på grund av det fina mottagandet. Hjärtligt välkommen!
AKTUELLA RABATTERBJUDANDEN:
1.
Ett ”puffa för”-pris för THE POWER-kursen fram till söndag 12 dec. STOCKHOLM samt VÄSTERÅS Istället för 1.290 kr går du för 995 kr! Anmälan: gmaaction.resursbanken@gmail.com
2.
”LIVSCOACHING-SPECIAL-HELG. Hägervägen 60. STOCKHOLM Lördag 11 dec 10-17 samt Söndag 12 dec. 10-17 (2, timme) Normalpris: 660 kr; du går för 460 kr! Anmälan: gmaaction.resursbanken@gmail.com
3.
OPTIMALISERAD PROBLEMLÖSNING – Kurs endast för herrar 29-30 jan. STOCKHOLM Pris 1.390kr Till söndag 12:e dec. 790 kr Anmälan: gmaaction.resursbanken@gmail.com

1.
(Introduktion; ovan)

2.
FÖRST I SVERIGE…
THE POWER-kursen (På svenska: "THE SECRET - KRAFTEN" )
(efter Rhonda Byrnes nya bok THE POWER)
Nu i STOCKHOLM 18-19 DEC. 2010
Samt VÄSTERÅS 15-16 JAN 2011

TEMAN UNDER KURSEN:
VAD ÄR KRAFTEN?
Mer om kraften som genomströmmar universum
KRAFTEN HOS KÄNSLOR
Känslor laddar våra tankar och skapar attraktion
KÄNSLORS FREKVENSER
Lär dig mer om hur ändra frekvens
KRAFTEN OCH SKAPELSEN
En kraft genomsyrar hela skapelsen, antingen medvetet eller omedvetet…
KÄNSLA ÄR SKAPELSE
LIVET FÖLJER DIG
Livet ”svarar” mot vad och hur du tänker och känner.
NYCKLAR TILL KRAFT
När du känner till vad som ger dig kraft, vet du också hur du kan undvika att tömma dig på kraft
Mer specifikt…. Förnim, förstå, känna av relationen mellan:
KRAFTEN OCH PENGAR
KRAFTEN OCH RELATIONER
KRAFTEN OCH HÄLSAN
KRAFTEN OCH DU
KRAFTEN OCH LIVET
Kursen innehåller dessutom avslutningsvis en övning som inte ingår i boken, en övning som laddar dig med energi!

THE POWER - är förstås Kärleken.
I The Power/The Secret finns "nycklar" som kan hjälpa oss att "öppna upp" dörrar som tidigare varit låsta och förseglade.

Enligt den här traditionen är THE POWER – KÄRLEKEN den "starkaste" energin eller energitillståndet eller vibrationstillståndet
som existerar i universum, och det är på den premissen som allt annat vilar
Välkommen att utforska denna den viktigaste av alla teman:
KÄRLEKEN - THE POWER….Nu!

Du är hjärtligt välkommen till den första svenska kursen baserad på THE POWER; Rhonda Byrnes uppföljare till THE SECRET.

Datum STOCKHOLM
Lördag 18 dec 10-17
Söndag 19 dec 10-17

Plats:
Hägervägen 60 bv
T- Tallkrogen STOCKHOLM
4 min promenad från tunnelbanenedgången.
Högst 8 pers.

Datum VÄSTERÅS
Lördag 15 jan. 10-17
Söndag 16 jan. 10-17
--
Plats: Föreningslokal Vetterstorp.
Lokal arr: ullao@bredband2.com
Högst 8 pers.

Vi kommer att gå igenom huvudmomenten som Rhonda Byrne tar upp i sin bok.
THE POWER - är förstås Kärleken. Den villkorslösa kärleken, som ses som själva urgrunden.

Den här kärleken ses inte primärt som "en känsla" utan som en livslag, en princip, ett faktum.
I The Power/The Secret finns "nycklar" som kan hjälpa oss att "öppna upp" dörrar som tidigare varit
låsta och förseglade.

Enligt den här traditionen är THE POWER den "starkaste" energin eller energitillståndet eller vibrationstillståndet
som existerar i universum, och det är på den premissen som allt annat vilar.

Att komma i kontakt med THE POWER är emellertid inte bara en vilje-akt, det behövs något mer.
Och även detta kommer vi att ta upp under kursen.

Instruktör: gunnar martin aronsson
Som skapade den första The Secret-kursen i Sverige.
NLP Master Practitioner, NLP- och hypnoterapeut med 15 års erfarenhet som LIvsCoach och Transformationskursledare.

REFERENSER:
”Ge dig själv en förskottsjulklapp, som varar länge!
Gå den här kursen med Gunnar Martin!
Jag gick den i helgen som gick! Rekommenderar den starkt! ”
-Viveca N. , Ramlösa.

”Gick denna kursen för Gunnar Martin Aronsson i helgen. Stort Tack GM!
Det är så fantastiskt att ständigt hitta nya insikter...veta att Kraften, Svaret finner du i dig själv. Det fyller mig med ännu mer livsglädje än jag redan har...ingenting är omöjligt, det finns alltid ännu en dörr att öppna....vilket passar en äventyrlig vädur som mig. Nyfikenheten på livet är en gåva jag är väldigt tacksam jag fått.”
- Annette O. Skanör-Falsterbo.

(Tack för möjligheten att citera, vänner!)
--

Det är en fördel om du läst THE POWER eller THE SECRET före kursen, så att du är med på de grundläggande tankarna,
då kursen handlar om att FÖRDJUPA förståelsen och FÖRDJUPA metodiken, inte att presentera bokens innehåll som sådant.
THE POWER finns för närvarande på engelska, efter årsskiftet kommer den också på svenska (energica förlag).

Pris:
KURSPRIS:
1.290 kr inkl. 25% moms samt kurshäfte, kaffe och frukt.
JUST NU fram till söndag 12 december kampanjpris: 995 kr!
Gäller såväl Stockholm som Västeråskursen.
Anmälan: Ett mail till gmaaction.resursbanken@gmail.com
Balansering till PG 609 83 52-5 (gmaaction)

3.
RESURSBANKEN I:
”Livet på andra sidan”
Av Sylvia Browne
UTGÅR av rättighetsskäl på bloggen.

--
Ur: Livet på andra sidan. Ett mediums guide till vår värld och nästa. (Något förkortad av gma)
Av: Sylvia Browne. Övers. Anita Sandberg. Richters Förlag 2000.
Sylvia Browne är en av världens mest kända medier och har varit verksam som medium i över 45 år. Hon har även skrivit exempelvis ”Mellan två världar” och medverkade flitigt i The Montel Williams Show.
www.sylvia.org


4.
NY E-KURS! För dig som bor ”någonstans i Sverige” och kanske har långt till en vanlig kurs:
DEN HEMLIGA PSYKOLOGIN I PARFÖRHÅLLANDEN
- Ditt liv bär en mening – just för dig! Vill du veta mer? -
VILL DU VETA VARFÖR DU HAR DEN PARTNER SOM DU HAR NU?
Eller: VILL DU VETA VARFÖR DU HADE DEN PARTNER/DE PARTNERS SOM DU HADE TIDIGARE? (enligt den andliga traditionen vi här talar om).
Fråga: Vad skall den här e-kursen vara bra för?
Svar: den är för dig som är intresserad av att GÅ DJUPARE inom relationsområdet; primärt är den ämnad för de heterosexuella relationsformerna, då forskningen gäller just det området.
Intentionen är att GE DIG VERKTYG ATT SJÄLV UNDERSÖKA dina relationer på ett kanske djupare sätt än tidigare.
Utgångspunkten är att slumpen inte existerar, utan att vi hela tiden befinner oss i speciella ”elektromagnetiska” relationer med andra människor, och då i synnerhet med dem som vi har närmast i våra liv. De bildar, enligt kursledarens åsikt, och enligt den andliga traditionen vi här talar om, ett mönster, en gestalt.
Kursen syftar till att nå både för dig som är singel och för dig som befinner dig i en parrelation (och övningarna går också att göras tillsammans, förstås, om intresse för det finnes!)
Här finns en möjlighet att upptäcka mer om dig själv gällande dig själv och tidigare relationer eller dig och den nuvarande relationen, eller dig och till och med den kommande relationen, om du önskar en sådan.
Om du vill veta, hur det kommer sig, att just han eller hon kommit in i ditt liv...!
VAD DU FÅR I KURSEN:
+ 7 delar kursmaterial, som sänds i princip var 7-10 dag till din e-mailadress.
+ Varje del är på cirka 10 A4 sidor och innehåller såväl introduktioner och fördjupningstexter inom ämnet.
+ Affirmationer.
+ Övningsuppgifter, att skriva in och/eller genomföra, om du känner för det. Valet är ditt!
+ Till varje del ingår en ljud Mp3-som sänds parallellt med att du får den skrivna delen.
+ Du har under den tid kursen pågår möjlighet att få textmässig respons på vad du skrivit, funderar på, har frågor kring. INGÅR I PRISET. Det är ju en korrespondenskurs.
VÄLKOMMEN ATT PROVA FÖRSTA DELEN GRATIS; gillar du den är det bara att fortsätta, annars kan du se den som en ”souvenir”. Inga krav ställs, inga frågor. Vill du sen ha den skriver du bara en rad till gmaaction.resursbanken@gmail.com så fortsätter kursen komma till dig.
Du vet vad som är bäst för dig. Det är väsentligt också för mig gunnar martin aronsson, som kurskonstruktör att du känner att materialet adderar värde för dig.
Pris: Introduktionspris 495 kr inkl. 25% moms (senare pris 695 kr)
Du anmäler dig genom gmaaction.resursbanken@gmail.com
Och får bekvämt hela kursen hemsänt till den e-mailadress som du själv uppger. All ev. korrespondens har tystnadsplikt.
Hjärtligt välkommen till e-kursen!
gunnar martin aronsson
5.
RESURSBANKEN II
En vanlig skilsmässoorsak
Av Sören Grind
UTGÅR av rättighetsskäl på bloggen.
Ur: Livet din spegel.
Av: Sören Grind.
Världsbild förlag 2008
--
6.
BEHÖVER DU FINANSIELL HEALING?
Smärtar något i det ekonomiska området?
”Finansiell Healing”


Fråga: För vem är kursen gjord?
Det är lättare att säga att den INTE riktar sig till dig som redan känner att du inte behöver någon "nytändning" inom det ekonomiska området, att du känner dig väl till mods, mår bra, har "flow" både monetärt och känslomässigt och relationsmässigt. Då är ju allt väl. Utan kursen är förstås riktad till dig som ibland känner dig nedstämd, irriterad, förbaskad, likgiltig, förvirrad, rädd, rasande etc - på allt som har att göra med den ekonomiska sidan av livet. Och som är villig att pröva något nytt och annorlunda.
BEHÖVER DU FINANSIELL HEALING?
+"Direkthealing": vilket motsvarar en ”husrensning” av gammalt avskräde, skulder eller onödiga utgifter.
+En omtolkning och ett nytt förhållningssätt till såväl problem som lösning (som i sin tur innebär en medvetandeförändring)
+Nya instrument och metoder som hjälper till att gestalta själva den psykiska omorienteringen, medvetandeförändringen, i vardagen, på ett konsekvent sätt och med kontinuitet.
MATERIALET
Ja, kunskaperna, know-how-et är inte alls från mig, jag (gma) är snarare en eftersläntrande ”upptäcktsresande” i det här fältet tillsammans med de som är sakkunniga, de som går först, dvs de som varit före-gångare. Kursen är alltså blott en FÖRMEDLING av vad jag upplever som DE MEST SAKKUNNIGA inom området andlighet och ekonomi. Det är dessutom en gestaltning i kursens form, och en uppdelning i 10 stycken delar samt olika bonustexter. Min uppgift här är alltså, understryker det ännu en gång, är förmedlarens, sammanställarens, om man så vill "redaktörens" uppgift. Genom att samla ihop en "Master Mind Group" (Napoleon Hills begrepp) eller grupp av kloka för en viss uppgift ackumuleras så att säga talangerna och vetandet.
Av naturliga skäl får viss justering ske, då utgångspunkten är det amerikanska samhället, som skiljer sig från Sverige på många sätt, emellertid är vi människor alltihopa, med gemensamma sätt att tänka, känna och handla. Så likväl är vi sammanknutna, både på ett överliggande beteendeplan, och på ett essentiellt eller existentiellt plan.
Urgrunden är densamma eftersom det handlar om principer, lagbundenheter.

KÄLLORNA
Källorna är (främst) Bob Proctor, Wallace Wattles, David Cameron Gikandi, Stuart Lichtman, Dr Joseph Murphy. Napoleon Hill, Louise Hay och Suze Orman.
Varför just dessa? Därför att jag personligen har upplevt att de tillhör de absolut mest högkvalitativa lärarna och fått textuell hjälp av dem. Ovärderlig hjälp. Och med det vill jag gärna hjälpa till att ”skicka stafettpinnen vidare” till dem som kan behöva den. Jag vet nämligen i skrivande stund, att det finns människor ”därute” som ropar efter att få den här typen av ”finansiell healing”. Själva healingen gör du dock själv – genom att förstå, och applicera de metoder och synsätt som de ovan nämnda sakkunniga har beskrivit. Vad den här kursen vill göra är att stötta dig i den här processen, med alla etiska medel som står till buds.
Min upplevelse är att allt fler kommer att behöva dessa insikter, strategier och förhållningsattityder.
USA står inför en av sina mest svåra passager i modern tid, och vad som händer i USA påverkar också EU och det i sin tur Sverige.
INNEHÅLL
Kursen innehåller:
+ 10 delar kursmaterial, som sänds i princip varje vecka till din e-mailadress.
+ Varje del är på 7-10 A4 sidor och innehåller såväl introduktioner, presentationer, genomgångar, koncentrat av de viktigaste insikterna från de ovan nämnda sakkunniga, dessutom...
+ Affirmationer
+ Övningsuppgifter.
+ Till varje del ingår en ljud Mp3-som sänds parallellt med att du får den skrivna delen. Cirka 25-30 minuter per del.
+ Tillkommer gör minst tre stycken e-böcker på engelska.
+ Möjlighet att korrespondera under kurstiden (ingår i kurspriset).
Pris: 595 kr inkl. 25% moms (senare pris 695 kr)
TVEKAR DU? TESTA FÖRSTA DELEN UTAN KOSTNAD!
Beställ Del 1 som prov utan att betala något alls.
OM du därefter känner för att fortsätta kursen, balanserar du kursen genom att sätta in summan på PlusGiro 609 83 52-5.
Textmaterialet och Ljudmaterialet på Mp3 kommer därefter att sändas till den mailadress som du själv avgör. (Om du vill avstå behåller du bara det material som du fått, som en "souvenir" !) Eventuell korrespondens vad gäller e-kurser och coaching är alltid kopplad till tystnadsplikt härifrån. Du är välkommen att korrespondera om materialet om du känner för det, möjligheten ingår i kurspriset!
Eller "tuta och kör" kursen helt själv. Du vet bäst vad som funkar för dig!
Hur du beställer:
Du anmäler dig genom gmaaction.resursbanken@gmail.com Och får bekvämt hela kursen hemsänt till den e-mailadress som du själv uppger. Mp3-filen skickas via gratistjänsten www.sprend.se All ev. korrespondens har tystnadsplikt
7.
Har Du problem som gäller…

RELATIONEN TILL DIG SJÄLV:
Bristande självkänsla
Olust, ångest, rädsla
Depressiva tankemönster
Valsvårigheter, ”antingen-eller”
Skuld, ältande, över dåtida handlingar och beslut
Oro inför framtiden.
Målsättningsproblem: ”Vad skall jag göra med mitt liv?”
Självförakt via tankar som Jag är för…
”dum”, ”lat”, ”misslyckad”, ”spontan”, ”långsam” osv.

RELATIONERNA TILL DIN PARTNER, DITT EX.,
TILL FAMILJ OCH SLÄKT
”Jag och mamma”
”Jag och pappa”
”Jag och mina syskon”
Min partner är svartsjuk/Jag är svartsjuk
Mitt ex. vill inte släppa taget/Jag vill inte släppa taget
Skilsmässa, uppbrott, sorgeprocesser

RELATIONERNA PÅ JOBBET
Konflikt med kollega
Konflikt med chef/chefer
Problem med en anställd/arbetsgrupp

RELATIONEN TILL DIN KROPP
Avsky och förakt för kroppen/viss kroppsdel
Tankar om Jag är för…
”fet”, ”kort”, ”rund”, ”ful”, ”klumpig”, osv.


Då har du här
en mycket speciell möjlighet:*
ANDLIGT FOKUSERAD TELEFON-COACHING
395 kr inkl 25% moms för ett c:a 60-70 minuters samtal.
295 kr arbetssökande, sjukskrivna, studerande.
Är du nöjd betalar du genom insättning på PlusGirokonto 609 83 52-5 (gma action) efter samtalet.

*Varför är gma:s Telefoncoaching speciell?
1. Du betalar ENBART om du själv anser att samtalet ger dig något av värde.
2. Istället för de oseriösa telestödsamtalen du kan finna i veckotidningar och som debiteras per minut ges du här istället minst EN TIMME (60-70 minuter) för att samtalet skall kunna ge dig tillräckligt med hjälpmaterial.
3. Då vi använder oss främst av Skype-telefoni är samtalsavgiften för dig 0 kr.
4. Skulle du inte ha tillgång till Skype-telefoni ringer jag dig till din vanliga telefon, så samtalsavgiften är för dig fortfarande 0 kr.
5. gma har 15 års erfarenhet av LivsCoaching och terapi, och samtalet syftar till att hjälpa dig hjälpa dig själv på två nivåer samtidigt: medvetet och undermedvetet, vilket är den bästa förutsättningen för förändringsarbete.
6. Om du vill, får du ett UPPFÖLJNINGSMAIL, baserat på vårt samtal, där de viktigaste stolparna tas upp och/eller får du en fördjupning av vissa teman som funnits i samtalet.
7. Genom telefoncoaching slipper du resa, slipper vänta i bilköer etc. och behöver inte lämna hemmet, vilket effektiviserar din tid.

Allt detta för att du skall känna, att detta är och var en för dig värdefull coaching. Hur låter det?


SÅ HÄR BOKAR DU:
Skriv en rad till gmaaction.resursbanken@gmail.com
Eller ring till 0708-107 992 eller kontakta mig via Skypenamnet
gunnar.martin.aronsson
Så kommer vi överens om en lämplig tid inom kort då jag ringer dig.
Klart!


TYSTNADSPLIKT tillämpas.
REFERENSER, med benäget tillstånd:

”…mycket givande.”
Annica.

”Tack så innerligt för din fina coaching idag.
Det hjälpte verkligen.
Jag har upplevt en lättnad under hela dagen.”
-U.L., Sthlm.

”Jag vill gärna vara referent när det gäller telefoncoaching. Jag har haft stor hjälp av mina samtal med Gunnar-Martin.
Han har gett mig stöd att förstå mig själv, gett mig mod att utvecklas.
Men framförallt så har han hjälpt mig att bli sedd som människa när jag behövde det som mest Jag tackar dig av hela mitt hjärta för våra samtal. De kommer alltid att bli en dyrbar skatt i mitt liv som jag återvänder till. ”
- H. H. Sthlm.


”Hej GMA,
Ville bara tacka för din fina och välbehövliga coaching. Jag var i en svår situation och uppslukades av känslostormar som jag inte kunde ta mig ur innan. Det var som om minnen ur det förflutna ansatte mig om och om igen utifrån en händelse som inte verkar så traumatisk i andras ögon, men som påverkade många viktiga år i min ungdom – och som präglat mig mer än jag någonsin varit medveten om under senare år…

Jag upplevde din guidning som väldigt skärpt, klar, intellektuell och samtidigt intuitiv. Efter samtalet hade jag kommit igenom det känslomässiga traumat, gamla minnen hade slutat spelas upp på repeat i mitt sinne, och jag kände en stor lättnad – jag var fylld med upplyftande och inspirerande perspektiv på min situation.

Innan jag talade med dig kändes den övermäktig, och efteråt kändes den nästan pinsamt liten och fjuttig.
Minnet hade verkligen släppt greppet om mig, jag hade kommit igenom och ut på andra sidan.
Det märkte jag genom att jag kunde tänka på det utan att bli ”ur balans”.
Kan en coaching bli bättre än så?
Varma hälsningar
– Ulrika.”

http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/2010/10/andligt-fokuserad-telefon-coaching-med.html


8.
Vill du utveckla dina talanger som LivsCoach,
Terapeut eller Utbildare?
Nu har du också en möjlighet till...
En tredagars, koncentrerad...
LIVSCOACHING PÅ ANDLIG GRUND

Visby el. i dess närkrets. 6, 8-9 januari 2011
(obs förändrat datum. 7 januari viks åt personlig konsultationer/coaching).
Kursdagar:
To 6. januari 10-17
Lö 8 januari 10-17
Sö 9 januari 10-17

Här är en möjlighet för gotlänningar och/eller de som befinner sig på ön under nyåret.
Detta är en koncentrerad variant av de längre kurserna för Livscoacher som gma har.
Självklart blir det här att vi fokuserar de absolut mest väsentliga för LivsCoachingen på Andlig Grund,
vilket då innefattar:

+ Fysisk, Mental, Emotionell och Andlig Förberedelse
+ Hur undvika psykologisk projektion i möjligaste mån.
+ Klientmötets andligt-psykologiska dimension: "Expressvägen" till att nå resultat.
+ Hur du "kopplar upp" dig före och under klientmötet.

Grundläggande metoder:
+ Kommunikationens grund: "Hur vi gör när vi söker att förstå varandra."
+ "Report": Betydelsen av kontakt under hela sessionen.
+ NLP (Neuro-lingvistisk programmering): Den "mentala verktygslådan"

+ Hypnosmetodik från Erickson och José Silva
+ Bob Proctor, Joseph Murphy, Louise Hay om tankens kraft och hur använda kraften konstruktivt
för att manifestera, skapa, det önskade.
+ Hur lägga "livspussel"; kretsloppsprincipen i sinnet.
+ Starka känslor - hur göra?
+ Stängda känslor - hur göra?
+ Det etiska ansvaret att arbeta som LivsCoach

m.m. m.m.


Lokala kontaktpersoner:
camilla.tomtlund@comhem.se
eller evy nymoen:
mammy_free@live.se

Anmälan:
gmaaction.resursbanken.@gmail.com

Fullpris: 2.450 kr inkl. 25% moms
OBS: Inkluderar även kursmaterial för hela terminskursen på cirka 100 sidor. Massor av extraläsning.

EARLY BIRD-RABATT-MÖJLIGHETER:
Om du anmäler dig och balanserar senast söndag 12 december går för 1.950 kr inkl. 25% moms

Du balanserar via PG 609 83 52-5 (gma action).

FÖRETAGARE?
Det är möjligt att hela kursen är avdragsgill för dig som professionellt arbetar med
vård, terapi, utbildning, kommunikation, kundkontakter som "vidareutbildning".
Företagare betalar samma summa, 2.450 kr, 1.950 eller 1.550 kr exklusive moms.
Skrivet papperskvitto skickas gärna till dig.


OBS Kursen är ingen "föreläsning":
Det handlar om presentationer, samspel, övningar,
att dela med sig. Du är aktiv.
Under kursen har du möjlighet att även växelvis i klientens roll
och växelvis i coachens roll.


Vi skapar tillsammans en vital, rolig och förhoppningsvis mycket givande kurs för alla!

Hjärtligt välkommen!
gunnar martin aronsson
NLP Master Practitioner.
Instruktör.
++
PS: Vill du gå men har "plånboksproblem"?
Skriv en rad hit så löser det sig. Du kan dela upp balanseringen i två delar.
gmaaction.resursbanken@gmail.com

OBS NYINSATT:
Fre 7.e januari 10-18
MÖJLIGHET TILL PERSONLIG COACHING

9.
DET SUNDA FÖRNUFTET – en vägvisare
Av Sören Grind
UTGÅR av rättighetsskäl på bloggen.

--
Ur Livet din spegel
Av: Sören Grind
Världsbild förlag 2008.

10.

ANDLIGT FOKUSERAD COACHING
och personlig konsultation
OBS SPECIALPRIS HELGEN 11-12 dec: 400 kr inkl. moms.
i STOCKHOLM T – TALLKROGEN. 5 min fr. tunnelbanestationen.

660 kr inkl. 25 % moms för en 2,5 timme
Följande tider finns per dag:
10.00-12.30
13.00-15.30
kvällstid är möjlig
18.00-20.30
--
Coachingen är baserad på 2000-talets andligt fokuserade psykologi,
och utgår från att du har en oerhört kraftfull inre potential och har ett speciellt ”uppdrag” här på jorden.

OM DU KÄNNER PROBLEM SOM…

Bristande självkänsla
Depressiva tankemönster
Psykofysiska sjukdomsdiagnoser
Valsvårigheter, ”antingen-eller”
Tema: Jag och mamma
Tema: Jag och pappa
Tema: Jag och mina syskon
Konflikter parrelation, ”svärmorsproblem”
Inre motstridiga konflikter
”Ältande” tankar ”om det som varit”.
Känsla av mindervärde, att vara ”fel”, ”dålig”, ”syndig”, osv.
Självdestruktiva tankar, ångest, fobier, ”neuroser”.
Jobbkonflikter, chefskonflikter, konflikter med anställda.
Skilsmässa, uppbrott.
Beroendemönster: ex. av godis, vissa livsmedel
Helande övningar (guidad meditation)
Hypnos kan användas (om du så själv önskar)
Målsättningsproblem; ”vad skall jag göra med mitt liv” etc.
Oförlåtna relationer i det förflutna öht
Självhat, avsky mot kroppen.
Sorgbearbetning (via samtal och guidad healing)

Pris: 660 SEK inkl 25% moms för cirka 2,5 – 3 timmar.

TYSTNADSPLIKT praktiseras.
OBS Balansering till Plusgirokonto 609 83 52-5 antingen före eller efter coachingmötet föredrages, då administationen underlättas och kontanthantering i princip har övergått till direktbalansering via kontot pgr av nya skatteregler.
Verksamheten är icke-medicinsk och komplementär till vanlig sjukvård, ej en ersättning för sådan vård.
Avbokning senast 12 timmar före möte, då planering också är ett arbete.
Möjlighet till hypnosterapi är möjligt, om du så själv önskar. Par har möjlighet att få för samma pris som för en person.

ÖNSKAR DU REFERENSER?

" Man får full respekt av Gunnar, med en stor dos humor och allvar…. Han är helt enkelt sanslöst duktig på att kommunicera med tankar och känslor hos mig själv som jag tidigare endast tyckt stått i vägen för min lycka. Hur bär han sig åt? "
-Agneta.

"Jag har haft förmånen av att ha blivit coachad av Gunnar vid ett par tillfällen. Sessionerna kan tyckas korta men de har långtidsverkan.
Med Gunnars kunnande, värme, insikt och humor har jag fått insikt i grunderna till mina reaktioner i olika situationer och därmed lärt mig att möta mina känslor med förståelse och respekt."
- Kajsa, Helsingborg

"Alltid när jag kommer från dig har jag landat en bit längre in i mig själv
och det är en härlig känsla.
Jag ser saker och ting ur nya och större perspektiv efter våra sessioner
Underbart. "
- Agneta, Malmö

"Coachingen har varit en ovärderlig hjälp till att lära känna mig själv."
-Anna, Helsingborg


”Måste säga att du verkligen är briljant som coach och otroligt duktig på att hitta trådar att dra i. Jag känner efter vår session att det har skett ett skifte i mig. Ett litet, men ettrigt, skifte som jag inte kan frånse eller vifta bort.”
Kristina, Malmö

”…Och ett ännu STÖRRE TACK för hjälpen med att bota Gry´s fobi. Det gjorde du verkligen och hon är jättelycklig över det!.”
Karin A.

Varmt tack för möjligheten att citera, vänner!

Plats: Hägervägen 60, bv, STOCKHOLM
T-Tallkrogen. 5 minuters promenad längsmed Hägervägen.
Vill du, kan jag möta dig vid tubbelbanestationen.
Bokning: gmaaction.resursbanken@gmail.com
Bokning tel: 0708-107 992
Du har en möjlighet att kombinera Coaching med Hypnos-Coaching.
--
Dessutom inkluderas en Hypnotisk Audiomeditation som Mp3 till dig som en extra bonus!

Boka via gmaaction.resursbanken@gmail.com
Eller via 0708-107 992

All info finns också enkelt tillgänglig för dig på bloggen.
Här är länken till just ANDLIGT FOKUSERAD COACHING:
http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/2010_10_06_archive.html

11.

VÄNNER OCH KOLLEGER-LÄNKAR

KARIN ANDERSSON (Höllviken, Skåne)
Individ-, Grupp- och Ledarutveckling)
http://x-formation.org/karin_a.html
Har finns en resurs!


ANNETTE OJANLATVA – RECONNECTIVE HEALING (Skåne)
http://thereconnection.com/practitioners/directory/pop.php?idx=5562
Annette är en god vän och undertecknad kan skriva under på,
att hon kommer att göra en fantastisk insats, om du kontaktar henne. (Skåne).

ÅSA är en begåvad, vänlig och mycket sakkunnig person, som kan kombinera ihop massage med reikihealing i en session, om du så önskar. (Skåne)
ÅSA REIKI OCH MASSAGE – REIKI HEALING och REIKI-UTBILDNING
Ny hemsida: WWW.ASASREIKI.SE
INFO@ASASREIKI.SE


MAYA APPEL: (Stockholm)
"Hej. Behöver du stöd i nya beslut?
Vill du klargöra var din kreativitet är stark?
Är du allmänt intresserad av vad som ligger
bra till för dig?
Jag vägleder intuitivt i livets alla frågor i en kärleksfull, villkorslös energi.
Du är huvudpersonen i ditt liv, se här en möjlighet att få det bekräftat.
Ring för konsultation till Maya Appel 0732-176737. 400 kr (kontonr. får du då) Vill du hellre träffa mig personligen så är det i Upplands Väsby, där jag också ger energibehandligar. www.halsolotsen.com där kan du sepågående verksamhet. 650 kr. Varmt välkommen.
Maya."

Ingmari Freijd
FREIJD-OF-ART
www.freijd.se
08-604 95 61
0708-57 26 21
Ingmari Freijd, Stockholm
gör strålande webbdesign, och är dessutom en driven projektledare.
art@freijd.se
www.freijd.se

CARINA GÖRANSSON, Trelleborg
har företaget CARINA KLINIKEN:
Friskvård, SPA-behandlingar, avslappning, massage, mindfulness.
http//:www.carinakliniken.se/

SIMSALABIM – För en kreativ samvaro, exempelvis smyckes- och presenttillverkning.
Ronnebygatan 31 i Karlskrona. Tel 0455-31 14 63. Lena Sundqvist.
www.simsalabimkarlskrona.se

FLER GRATIS RESURSER:
Mini-kurs i hypnos, 6 delar.
Mini-kurs i Välståndsmedvetande, 6 delar.
Artikel om Nära-Döden-Upplevelser-forskaren Elisabeth Kubler-Ross.
Artikel om Byron Katie.
Artikel om Brandon Bays.
Artikel om Christian Science och Mary Baker Eddy
Artikel om Healing
Artikel om Franz Anton Mesmer, den första moderne hypnotisören.
Artikel om Anonyma Alkoholisters andliga bakgrund
Artikel om Wallace Wattles
Skriv en rad till gmaaction.resursbanken@gmail.com så skickas materialet till dig!

12.

GRUNDINFO FRÅN GMA ACTION:

NÄTETIK?
Inga mailadresser härifrån sänds vidare i kommersiella syften. SPAM är ett giftstoff som skapar problem för miljoner människor idag. Hög etik eftersträvas härifrån i varje led. Har du fått ett Nätv.brev av misstag – sådant kan ske! – så skriv bara en rad, så tas din adress bort ur utskickslistan. . Direktkorrespondens hit ang. coaching är alltid konfidentiell, och hanteras som sådan.

AVPRENUMERERA? ÄNDRA MAILADRESS?
Önskar du avprenumerera det GRATIS Nätverksbrevet
är det vänligaste och smidigaste du kan göra är att inte blockera sändningen (då det går åt tid till att söka utreda varför ett mail inte kommer fram)
Istället: Skriv en rad till gunnar-martin.aronsson@bredband.net så tas din adress bort. Inga övriga frågor ställs. Hög etik är ambitionen härifrån. Du är välkommen att återuppta din prenumeration närsomhelst!

NÄTSÄKERHET?
Alla Nätverksbrev, eventuella attachments vid e-distanskurser och all kommunikation härifrån skickas alltid iväg kontrollerade av MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS. Självklart är det alltid bra att köra sin egen antivirus ändå.

VIDAREBEFORDRA?
Det går bra att skickat Nätv.brevet vidare till vänner, dock är Resursbankens material internt och ej avsett för allmän publicering på nätet. Avidentifierade utvärderingar kan ibland citeras. Självfallet är all coachingkorrespondens konfidentiell.

HUR FUNKAR PRISNIVÅERNA?
Det finns ett grundpris på själva kursdagen. Sedan finns olika rabattmöjligheter, då tanken är att göra kurser så prisvärd som möjligt för dig, Ibland sker även olika specialkampanjer till extralåga priser, "just for the Fun of it".
Grunden är att ju tidigare du balanserar, desto lägre pris enligt följande grundmall (vissa varianter kan dock förekomma).
Du balanserar alltid rabattpriset via PlusGirokonto 609 83 52-5.
Så du tjänar alltid på att anmäla dig och balansera en kurs eller workshop tidigare. I händelse av att du skulle bli sjuk kan du helt enkelt växla kursen mot en annan, kommande, mot coaching eller få pengarna åter till ditt konto.

13.
RESURSBANKEN III
Att ta ansvar för sitt liv
av Susan Jeffers

(UTGÅR av rättighetsskäl på bloggen)

--
Ur: Känn rädslan och våga ändå!
Av: Susan Jeffers.
Övers: Annika Thomas
Books-on-Demand. Visby
Vill du veta mer?
http://susanjeffers.com/home/index.cfm

14.
OPTIMALISERAD
PROBLEMLÖSNING
- på andlig grund -
- En kurs enbart för herrar! -
EN INTENSIVKURS i STOCKHOLM
Plats: Hägervägen 60, T-Tallkrogen.
Lördag 29 jan 10-17
Söndag 30 jan 10-17

Vad är det speciella med den här kursen?
Svar: Den är ENBART öppen för herrar, män, killar.
(Omvänd könskvotering! )

Vi kommer att bygga på en traditionell ”manlig organisationsstruktur” under den här kursen enligt ovanstående, även fast vi söker att ta den till en ny nivå, den andligt genomsyrade strukturen.

Först:
+ Ta med de problem du vill jobba med, och jobba med på ett oerhört konkret sätt. Vi kommer att utgå från att du kommer att kunna få med dig de ”huvudnycklar” du behöver för att lösa ditt/dina problem.

Vi kommer att…
+ Jobba fram dina precisa MÅL vad gäller problemet/problemen.
+ Ta fram vad som MOTIVERAR JUST DIG att nå målet.
+ Presentera de STRATEGIER som har hjälpt många andra, hämtade ur den andliga och samtidigt entreprenörsinriktade traditionen.
+ Precisera de DELMÅL som för dig är rätt portionerade och motiverande.
+ Fokusera på att LÖSA DE PROBLEM du upplever finns för dig att nå målet genom att….
+ Hitta ALLA MÖJLIGA, RELEVANTA, LÖSNINGAR
+ HITTA DEN BÄSTA LÖSNINGEN INOM DE MÖJLIGA LÖSNINGARNA
+ Till skillnad från ”vanliga” problemlösningsfokuserade projekt kommer du här att få NYCKLAR hämtade ur den andliga traditionen som här kallas The Secret-traditionen (till vilken också frimurarna och rosencreuzarna hör).
Dessa har visat sig genom historien vara de mest hållbara och effektiva lösningsförslagen, eftersom de bygger på andliga principer.

Det blir två dagar med dels:
+ Egna uppgifter via kurshäftet.
+ Dialogcoaching vad gäller just dina mål och problemen därkring.
+ Gruppcoaching: Andra i gruppen bidrar på de sätt som envar finner lämpligt.
+ Vi jobbar i övrigt med TYSTNADSPLIKT.

Högst 7 personer.
1.390 kr inkl. moms.
EARLY BIRDPRIS:
Balansera senast den söndag 12 dec och du går för
790 kr inkl. 25% moms
INKLUDERAR: Kursmaterial cirka 50 sidor samt kaffe, frukt, juice.

Anmälan är lätt:
1.Skriv en rad till
gmaaction.resursbanken@gmail.com
2.
balansera kursavgiften till Plusgiro 609 83 52-5
3.
Klart!

REFERENS:
”För ett knappt år sedan kom jag med hjälp av dig fram till en strategi för mitt avhandlingsskrivande m.m.…. Det fungerade! Avhandlingen är
klar (liksom de andra stora projekten som vi talade om).
Tack för att du inspirerade mig att ta djärva beslut.”
M. S.

Till sist
en liten personlig betraktelse:
Själv har jag ofta tidigare haft svårt att be andra om hjälp.
Nu går det lättare. Med insikten att vi alltid är omgivna av hjälpare, antingen i vår fysiska omgivning, eller på det andliga planet, finns det ingen brist på hjälpare, ej heller på villighet
att hjälpa.

När du ber, i tanken, var fokuserad, målmedveten, och ladda tanken känslomässigt med varm välgångsönskan för alla involverade, att ”endast det bästa för alla sker”.

Det finns två ytterligare nycklar:
1. Minns att du behöver säga ”Ja” till den hjälp som erbjuds.
Den kan komma från oväntat håll…!
2. Minns att du blir hjälpt i syfte att förr eller senare hjälpa andra.

gma action – resursbanken
Mail: gmaaction.resursbanken@gmail.com
Telefon: 0708-107 992
SKYPE finnes. (Gratis telesamtal via SKYPE)
Skype-namn: gunnar.martin.aronsson
PlusGiro 609 83 52-5 (gma action)
Vi har F-skattsedel.

NÄTVERKSBREVET sänds ut till dem som tidigare anmält intresse för det gratis Nätverksbrevet, eller varit med på kurser, coaching och/eller intresserat sig för e-böcker och hypnosmeditationsproduktionerna härifrån.
För att säkert få NÄTVERKSBREVET från gmaaction:
Skriv isåfall in avsändaradressen: gmaaction.resursbanken@gmail.com
På din lista över ”godkända avsändare”, white list, etc. i ditt mailprogram, annars kan det försvinn till papperskorgen. Alla mail kontrolleras via AVG Antivirusprogram härifrån.
NÄTVERKSBREVET är ett ”opt-in”, och skulle du av någon anledning av misstag fått Nätverksbrevet ber vi om överseende!
Skriv en rad hit så tas din angivna adress genast bort ur adressutskickslistan.
AVPRENUMERERA: skicka ett mail till sfumato7788@hotmail.com

BLOGG
http://thesecret-hemligheten-gma-gma.blogspot.com/

FACEBOOK:
Är du med på Facebook?
Isåfall kan du ta del av massor av extra-gratis-material; texter, videor, med mera på gma:s sidor: Fylls på hela tiden!
http://www.facebook.com/profile.php?id=1806390818&v=wall&story_fbid=144680665563850&ref=notif¬if_t=like#!/pages/gmaaction-resursbanken-Transformationskurser-och-LivsCoaching/121532867878156?ref=ts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar